Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > Berjer ve Tekli Koltuk Farkı Nedir?

Berjer ve Tekli Koltuk Farkı Nedir?

Berjer ve Tekli Koltuk Farkı Nedir

Yaşam alanlarının vazgeçilmez bir parçası olan tekli koltuklar ve berjerler; kimi zaman bir rahatlama aracı olarak kullanılırken kimi zaman ise dekorasyonun odak parçası haline gelir. Dekorasyonunuzu en iyi şekilde tamamlamanın anahtarıdırlar. İder Mobilya; farklı renk ve kumaşlar ile ürettiği mobilyaları ile yaşam alanınızın dekorasyonuna etkili dokunuşlar yapmanızı sağlar. Ancak dekorasyonunuzu hangi ürün ile tamamlayacağınız önemlidir. Benzer yanları olsa da aslında çok farklı özellikleri ile de birbirinden ayrılan bu iki mobilyayı ayrı ayrı ele almak gerekir. Doğru bir dekorasyon için, hangisini seçmelisiniz? Berjer ve tekli koltuk farkını öğrenmek için gelin her iki ürünü de ayrı ayrı inceleyelim!

Berjer Nedir?

Berjer koltuk modeli; oturma kısmı geniş, büyük kolçaklara sahip, arka kısmı kabarık ve yüksek olması ile öne çıkar. Estetik ve ağırbaşlı duruşu ile hem evlerde hem de iş yerlerinde sıkça tercih edilen berjerler, bulunduğu ortamın havasını anında değiştirir. Kimileri için berjerler soğuk bir görünüme sahip olması ile evlerde tercih edilmese de bir kitaplığın yanına konumlandırılmış, yumuşak ve uzun tüylü bir halının üzerinde duran berjerler sıcak bir görünüm yakalamanızı sağlar. Klasik bir görünüm ve rahat oturma alanı sunan berjerler; çeşitli materyaller ile üretilebilir. Gün içinde ziyaret ettiğiniz pek çok yerde karşınıza çıkan berjerler; klasik tonların yanı sıra canlı renkler ile de tasarlanır.

Tekli Koltuk Nedir?

Tekli koltuk modelleri; kolçaklı veya kolçaksız olabilir. Kolçaksız modeller özellikle dar alanlarda daha sakin bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Alçak veya yüksek şekilde üretilebilen bu modeller daha sade bir tasarıma sahiptir. Salonlarda sıkça rastlanılan konforlu ve dinamik bir havaya sahip olan tekli koltuk modelleri; yaşam alanınızdaki diğer eşyalara uyum sağlar. Yatak haline dönüşebilen tekli koltuklar, yatıya kalan misafirleriniz için kurtarıcı bir parçadır. Altı sandıklı olan modeller, ekstra depolama alanı sağlaması ile öne çıkar. Peki berjer ve tekli koltuk farkı nedir?

Berjer ve Tekli Koltuk Farkı Nedir?

Berjer ve Tekli Koltuk Farkı Nedir

Berjer ve tekli koltuk, birbiri ile sıkça karşılaştırılan iki kavramdır. Berjer ve tekli koltuk farkı pek çok kişi tarafından bilinmeyebilir. Benzer özelliklerinin olması ile beraber hem berjeri hem de tekli koltuğu birbirinden ayıran pek çok özellik bulunur. Berjerin sahip olduğu gösterişli hava; berjer ve tekli koltuk farkı nedir sorusunun cevaplarından biri olabilir. Geniş sırt kısmı ile bulunduğu ortamın yıldız bir parçası haline gelen berjer modelleri; çarpıcı bir etkiye sahip olması ile öne çıkar. Fransız kökenli bir mobilya türü olan berjer; XV. Louis çağından beri pek çok kişinin vazgeçilmezidir. Köklü bir geçmişe sahip olan bu mobilyayı kullanırken pek çok tarzdan ilham alabilirsiniz. Etnik desenli bir şal örterek berjerinize şık ve samimi bir dokunuş katabileceğiniz gibi mutfağınızda yeterli alan varsa bir sehpaya yemek kitapları koyup yanına da berjerinizi iliştirebilirsiniz.

Berjerin tekli koltuk ile en büyük farkı, oturma ve sırt yaslama alanının genişliğidir. Berjerler daha geniş bir oturma alanına sahip olması ile tekli koltuğa nazaran daha konforlu olabilir. Bununla beraber tekli koltuk, doğru bir dekorasyon unsuru olarak kullanıldığı takdirde berjere göre çok daha avantajlı olabilir. Daha minik ve daha az gösterişli olması ile pek çok dekorasyon tarzına uyum sağlayabilen tekli koltuk modelleri ile yaşam alanınızı ister minimal ister country bir şekilde dizayn edebilirsiniz. Berjer ve tekli koltuk farkını meydana getiren unsurlardan biri kolçaktır. Geniş kolçaklar, önemli bir berjer ve tekli koltuk farkıdır. Berjerler kanatlı koltuk şeklinde de tanımlanabilir. Berjer ve tekli koltuk farkı arasında yer alan bir başka unsur ise modelin ağırlığı olabilir. Berjerler genel olarak daha ağır olması ile hareket kolaylığı sağlamakta çok başarılı değildir. Bununla beraber tekli koltuk modelleri daha kolay bir şekilde hareket ettirilmesi ile öne çıkar. Berjer ve tekli koltuk farkının bilinmesi birçok kişinin daha doğru dekorasyon seçimleri yapmasına yardımcı olur.

İder Mobilya, ihtiyacınıza ve isteklerinize uygun tercih yapabileceğiniz birçok seçeneğe sahiptir. Siz de yaşam alanınıza kaliteli ve şık bir tasarıma sahip berjer ve tekli koltuk modellerini dahil etmek istiyorsanız İder Mobilya’ya göz atabilirsiniz!

11.04.2023

Sosyal Medyada Paylaşın