Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > Doğru Yatak Seçiminde 5 Kritik Nokta!

Doğru Yatak Seçiminde 5 Kritik Nokta!

Doğru Yatak Seçiminde 5 Kritik Nokta!

Doğru yatak seçimi kuşkusuz yaşam kalitenizi yükseltir. Yatak seçimi yaparken dikkat etmeli, tüm detayları gözden geçirmelisiniz. Uyku kalitesini artırma yönünde teknolojik çalışmalarla yatak modellerini destekleyen İder Mobilya, bel ve omurga sağlığınızı koruyan ve verimli bir gece geçirmenizi sağlayan modellerle yaşam kalitenizi artırır. Peki ya siz geniş ürün seçeceği arasından kararınızı nasıl vereceksiniz ?Bu noktada vücudunuza en uygun yatağı nasıl bulacağınız konusunda soru işaretleriniz de olabilir. Kişiye uygun iyi bir yatak nasıl olmalı, sağlıklı yatak ne demek, doğru yatak nasıl seçilir vb… Bu soruların kişiden kişiye değişen cevapları olsa da temelde bazı faktörler yatak seçimi için doğru tercih yapmanızı kolaylaştırır.

Sağlıklı Bir Yatak Seçimi Neden Önemli?

Günümüzde en popüler sıkıntıların başında boyun, sırt ağrıları geliyor. Özellikle masa başında çalışıyorsanız, duruş bozukluğuna bağlı olarak boyun düzleşmesi başta olmak üzere birçok kemik; eklem rahatsızlığı baş gösterir. Şüphesiz bu sorunlar hayat kalitemizi önemli ölçüde etkiler. Düzgün yatak seçimi bu rahatsızlıkların önüne geçerek sırt ve boyun ağrılarımıza çözüm oluşturmakta en büyük adımdır. Yatağın hayatınızdaki önemi bunla da sınırlı kalmaz. Düzgün bir uyku düzeni oluşturmak hem zihinsel hem fiziksel gelişiminiz için elzem noktadır. Uykunuz dolayısıyla yaşamınız sizin elinizde.

İyi ve Sağlıklı Bir Yatak Nasıl Olmalı?

İyi bir yatak nasıl olmalı? Garantisi olan bir yatak seçimi yapmak iyi bir yatak seçimi için ilk basamaktır. Kaliteli bir sünger yatak, 10 yıl veya daha uzun süre dayanır. Garanti doğrudan bir yatağın köpük yoğunluğuna bağlıdır, yoğunluk ne kadar yüksek olursa, beraberinde gelen daha iyi garanti de o kadar iyi olur. Garanti, aynı zamanda iyi bir ürüne yatırım yaptığınız konusunda kesin bir güvence sağlar. Eğer yatağınızda güçlükle kalkıyor ve ne kadar uyursanız uyuyun yorgun kalkıyorsanız Bu sizin uyku kaliteniz düşük olduğu manasına gelir. Konforsuzluk uyku kalitenizi düşü bir diğer faktördür. Gerçek konfor; sıcaklık, hareketlerin rahatlığı ve iskelet kaslarının desteklenmesi gibi faktörlerle size rahat bir uyku sunar. Aynı zamanda doğru yatak seçimi ile yataklar sırt ağrılarını önlemek için mükemmel bir sırt desteği sunar. Bir şiltenin sırt desteği sağlama kapasitesini belirlemek için şiltede kullanılan bobinlere ve yaylara dikkat edin. Rahat, dayanıklı, hafif, uygun fiyatlı ve kullanıcı dostu olması yatağı iyi yapan özelliklerdir.

Doğru Yatak Seçiminde Kendinize Sormanız Gereken 5 Soru

Doğru yatak seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken sorular şunlar:

  1. Vücudunuza uygun mu?
  2. Yatağınız yumuşak mı, sert mi olmalı?
  3. Yatak kalınlığı size uygun mu?
  4. Yatak dayanıklı mı?
  5. Yatak ölçüleri yatak odanıza uygun mu?

1. Vücudunuza Uygun mu?

Eğer bel ve omurga sorunlarınız var ise yatak seçimi için daha titiz davranmanız gerekir. Sağlıklı yatak modelleri nasıl olmalı? Başlıca sormanız gereken sorudur. Özel olarak üretilen ortopedik yataklar sizleri uyurken doğru bir duruşa getirir, uyku sorunlarınıza ve ağrılarınıza çare olabilir. Aynı zamanda kilo, yeni bir yatak seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli faktördür çünkü bir yatağın batması, soğutulması ve desteği, kilonuzdan oldukça etkilenebilir. Aslında, kilonuza ve genel vücut tipinize bağlı olarak, benzersiz uyku ihtiyaçlarınızı karşılamak için belirli bir yatak türüne ihtiyacınız olduğunu fark edebilirsiniz. Bu nedenle, her sınıfta hangi tür yatakların en iyi sonucu verebileceğini göstermek için birkaç farklı ağırlık kategorisinden geçeceğim.

Zayıf (58 kg’dan daha hafif): 30 cm uzunluğunda veya daha kalın yataklar, zayıf insanlar için iyi bir seçenektir. Daha kalın olan rahatlık katmanları vücuda uyum sağlayarak baskı noktalarını hafifletir ve ağrıları azaltır. Kalın yatak onlar için ideal yatak seçimidir.

Ortalama (58 ile 104 kilo arasında olanlar): Ortalama kilolular, uyku pozisyonlarına bağlı olarak 25 ile 30 cm kalınlığında yataklar arasında seçim yapabilirler. Kalın bir yatak satın alırken, yatağınızın verdiği hissi nasıl etkilediğini anlamak için her bir tabakayı yapmak için kullanılan malzemeyi kontrol edin. Ortalama kilodakiler orta boy yatakta rahat hissederler.

Kilolular (104 kilo ve üzerinde): Büyük boy uyuyanlar, en az 15 cm kalınlığında bir konfor katmanı ile 30 ile 35 cm arası kalınlığında şilteler arasından seçim yapabilir. Yeterli verime sahip daha kalın konfor katmanları, yatağın batmasını önleyebilir. Kendinize uygun yatak seçimi yapmak kendinizi tanımaktan geçiyor.

2. Yatağınız Yumuşak mı, Sert mi Olmalı?

Yatağınızın sertliğinin ayarlanması kişiden kişiye değişiklik gösteren bir unsurdur. Seçebilmemiz için öncelikle kendimizi iyi gözlememiz gerekir. İnsan uyurken çeşitli pozisyonlara geçebilir ancak genellikle uykudan uyandığınız zaman hangi pozisyonda olduğunuz, sizin genel uyku pozisyonunuz hakkında bilgi verir: Sırt üstü uyuyanlar, orta yumuşaklıkta yatak seçimi sırt üstü uyuyanlar için idealdir yumuşak yatak seçimi omurga ağrılarına sebep olabilir, sert yatak ise omuzlarında gerginlik oluşur. Bedenlerinde dengeye ihtiyaç duyarlar omurgayı doğru konuma getirmek için yatakları orta sertlikte olmalı. Yan uyuyanlar, yan uyumak ideal uyku pozisyonu olarak bilinir. Uyku kalitesi ve sağlık açısından yan uyuyan daha şanslıdır. İnce yumuşaklıkta bir yatak onlar için uygundur. Yan uyuyanlar geceleri eklemlerine çok fazla kuvvet uyguladıklarından, özellikle uyguladıkları kuvveti azaltma için onlara özel tasarlanmış yumuşak bir yatakta yatmaları çok önemlidir. Yüzüstü uyuma ise diğer uyuma pozisyonlarına kıyasla daha sağlıksız olandır. Bunun için yatak seçimi maksimum önem taşımaktadır, sert bir yatakla harmanlanmış uygun bir yastık bu noktada yardımcı olacaktır.

3. Yatak Kalınlığı Size Uygun mu?

Yatak kalınlığı bir diğer yatak seçimi için önemli unsurdur. Farklı kalınlık seviyeleri yatağın hissini etkiler ve bu da uyku pozisyonunuz ne olursa olsun uyku kalitenizi etkiler. Uyku pozisyonunuza bağlı olarak yatak seçmek kaliteli uykunuza giden bir diğer adımdır. Yan Yatma: Yan yatanlar için en iyi kalınlık genellikle 30 cm kalınlığındadır, omuzlarda ve kalçalarda basınç oluşumunu azaltmak için ideal kalınlık budur.

Sırt Üstü Yatma: Sırt üstü uyuyanlar, omurgalarının doğal eğriliğini desteklemek ve omurga yanlış hizalanmasını önlemek için 25 cm- 30 cm kalınlığında yatağa ihtiyaç duyar. Sırt ağrısını, boyun ağrısını veya kas sertliğini giderilmesinde yardımcı olur.

Yüzüstü Yatma: Yüzüstü yatanların, omurganın düzgün duruşu için 25 cm kalınlığında yataklara ihtiyacı vardır. Daha ince bir rahatlık katmanına sahip yataklar, daha sıkı bir uyku yüzeyi sağlayarak karın altında baskıya karşı direnç sağlar. Bu şekilde kilonuza uygun yatak seçimi yapabilirsiniz.

4. Yatağınız Dayanıklı mı?

Yatağınızın dayanıklılığı kullandığı malzemenin cinsi ve kalitesinden geçer %100 doğal lateks içeren tüm lateks yataklar diğer yatak cinslerine göre daha uzun süre dayanır. Doğal lateks vücut ısısını tutmaz, bu nedenle sizi bunaltıcı sıcakla baş başa bırakmaz ve zamanla vücudunuzun yatağa uyum sağlamasını sağlar. Sadece genel sağlığınız için değil, aynı zamanda yıllarca dayanacak şekilde tasarlanmış bir yatak olması da sizi ekonomik olarak rahatlatır. Dayanıklılık yatak seçimi için elzem faktörlerden biridir.

5. Yatak Ölçüleri Yatak Odanıza Uygun mu?

Yatak cinsi, kalınlığı ve dayanıklılığını inceledikten sonra bir diğer yatak seçimi için dikkat etmemiz gereken konu yatak ölçüleridir. Mağazanın içinde size daha ufak gelen bir yatak odanıza sığmazsa hayal kırıklığı yaratır. Yatağınıza ayırdığınız alan ölçüleri ile aldığınız yatağın ölçüleri uyumlu olmalı. Ancak yatak, yatak odası takımından ayrı alınıyorsa; karyola ya da bazanın da ölçüleri dikkate alınmalı. Bunun için mutlaka doğru ölçüm yapılmalı.

Güvenilir Yatak Seçimi için İder Mobilya

Yatak seçimi nasıl olmalı ve yatak nasıl seçilir, konuları hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre sıra en önemli noktaya geliyor: Marka seçimi. İder Mobilya yatağınızın güvenli adresidir. Size en kaliteli ürünleri sağlar; şıklığı, konforu ve kalitesiyle; hayat kalitenizi arttıracak sizi mutlu edecektir. Yatak seçimi için sizlere yardımcı olmaktan gurur duyarak size uygun her türlü yatak modelini İder Mobilya’da bulabilirsiniz. Şimdi vakit kaybetmeden İder mobilya sitesini ziyaret edebilir fırsat ve kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

04.04.2023

Sosyal Medyada Paylaşın