Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir?

Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir?

Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir

Dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir sorusu başlangıçta zor bir soru gibi görünebilir. Fakat evinizde yapacağınız birtakım düzenlemeler ve doğru mobilya seçimleri ile bu sorunun cevabını bulabilirsiniz. Salonunuzda; bir televizyon izleme alanına, duvardan duvara raflara ve rahat yemek yiyebileceğiniz bir alana ihtiyacınız vardır. Doğru halı, koltuk takımı veya yemek masası seçimleri ile dikdörtgen salon dizaynını en doğru şekilde tamamlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm bu ürünleri İder Mobilya’da bulmanız mümkün. İder Mobilya, mobilya sektöründe 40 yıllık deneyimi ile hizmet veren, modern ve klasik tarzları bir araya getirerek; kalite ve güvenilirlik esası ile tüketicilerine sunuyor. Hem modern hem de klasik tarzı sevenlere hitap eden İder Mobilya, dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir sorusuna birbirinden farklı mobilya modelleri, farklı renk ve kumaş seçenekleri ile çözüm önerileri getiriyor.

Dikdörtgen Salon En Doğru Şekilde Nasıl Dizayn Edilir?

Salonlar, dekorasyonda en çok dikkat ettiğimiz alanlardır diyebiliriz. Bu da bizim dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir sorusuna daha çok odaklanmanızı sağlar. Diğer odalara göre daha geniş olması, evlerde en çok vakit geçirilen mekan olması veya da misafirlerin bu odada ağırlanması gibi unsurlardan dolayı dekorasyonu önemli olan bir dikdörtgen şeklinde salonlar zor dekore edilir; gibi genel bir algı vardır. Bu da dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir sorusunu akla getirir. Bu durumda salonun biçimi ve mimarisi de büyük bir etken. Peki dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir?

Dar dikdörtgen salon dekorasyonu için salonu ikiye bölmek en iyi yöntemdir. Salonunuzun bir tarafını misafirlerinizi ağırlamak için koltuklar, sehpalar ve belki televizyon ünitesi ile düzenleyebilirsiniz. Diğer tarafı ise yemek odası yapabilirsiniz, ihtiyacınıza göre kütüphanenizi oraya getirerek okuma alanı veya da çalışma alanı olarak kullanabilirsiniz. Odanız ister dikdörtgen, ister kare ya da herhangi bir geometrik şekilde olsun hiç fark etmez; yemek odası takımınızın kapıya yani mutfağa en yakın yere konumlandırmaya özen göstermelisiniz. Çünkü mutfaktan yemek masasına erişim için en doğru yerleşim bu şekilde olacaktır.

Dar dikdörtgen salon düzenlemesinde iki ayrı alan oluşturduktan sonra mobilyalarınızı ve dekorunuzu çok sıkışmış gibi algılayabilirsiniz. Bunun nedeni, alanınızın yeterince geniş olmamasıdır. Böyle bir durumda keskin hatlı mobilyalar yerine, kıvrımlı – yuvarlak formların öne çıktığı mobilyaları tercih ederek ferah bir mekan oluşturabilirsiniz.

Dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir sorusunun bir diğer cevabı da özgün olmalıdır. Bu tarz odaların duvar boyalarında odanın tarzını değiştiren değişik renkler kullanmak istediğiniz sonuçları doğurabilir. Uzun duvarı bir renk kısa duvarı başka bir ton renk boyayarak mekanda derinlik algısıyla oynayabilir salonunuzu olduğundan büyük ve ferah gösterebilirsiniz.

Dar alanlarda bir geçiş yolu oluşturmalısınız. Bu şekilde insanlar geçerken zikzak çekmek zorunda kalmazlar ve salonunuz daha kullanışlı olur.

Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir

Dar Uzun Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir?

Dar uzun salon nasıl yerleştirilir sorusu çok fazla sorulmakta ve dizayn konusunda kararsızlıklar oluşturmaktadır. Ufak ve koridor gibi uzun bir yapıya sahip olan salonlar, karmaşıklıktan uzak olabildiğince sade dekore edildiğinde modern bir görünüm elde etmek mümkündür. Bu şekilde dekore edilen salonlarda daha fazla alanı kullanmaya imkan tanır.

Dar uzun salonlar, daha küçük mobilya tercihleriyle sahip olduğu küçük görünümden uzaklaşarak daha geniş bir salon imajı vermektedir. Küçük mobilya kullanımlarıyla dar salonunuz daha geniş hissedilebilir ve daha kullanışlı alanlar ortaya çıkar. Bu durum için seçmiş olduğunuz mobilya türü, rengi veya modeli oldukça önemlidir.

Salonda çok fazla eşya olması, dar salonlarda her şeyin üst üste duruyormuş gibi görünmesine sebep olur. Dar uzun dikdörtgen salonlarda açık renk tonlarda duvar boyası kullanımı oldukça önemlidir. Sade ve açık renk tonları ile ferah ve aydınlık ortamlar oluşturabilirsiniz. Uygun küçük aksesuarlar ile bu duvarları süsleyebilirsiniz.

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı? Tüm Püf Noktaları

Dikdörtgen salon dizaynında en önemli husus; yaşam alanınızı kendi stilinize uygun olarak dizayn ederken aynı zamanda bu alanı boğmamaktır. Dikdörtgen salonlar elbette küçük olmak zorunda değildir ancak bu tür salonlar genellikle genişlik olarak kare salonlara nazaran daha dezavantajlıdır. Dar ve uzun bir yapı söz konusu olduğundan; her bir mobilya ince ince düşünülerek odaya yerleştirilmeli ve yine her bir mobilya birbiriyle uyum içerisinde olmalıdır.

Dikdörtgen salon dizaynında tek bir doğru yoktur. Ancak dikdörtgen salon dizaynında doğru yola ulaşmanızı sağlayacak bazı temel bilgiler mevcuttur! Aşağıdaki başlıkları inceleyerek bunlardan birkaçını görüntüleyebilir ve yaşam alanlarınızı tamamıyla kendi stilinize uygun olarak dizayn edebilirsiniz.

Mobilyaları Dizmekten Kaçının

Mobilyaları tek bir sıra halinde dizmek dikdörtgen salon dekorasyonu yaparken yapılan hataların başında gelmektedir. Salonunuzda koltukların iki uzun duvara tek sıra halinde dizilmesi, hem mobilyalarınızın tasarım ve desen güzelliklerinin algılanmasının önüne geçer hem de kullanışsız bir mekan oluşturur. Bunun önüne geçmek için koltuk takımı ve berjer koltuklarla salon dekorasyonunuzu daha kullanışlı bir biçimde düzenleyebilirsiniz.

Sehpalardan Doğru Yararlanın

Sehpalar evlerde en sık kullanılan eşyalardan biri ve dikdörtgen salon dekorasyonlarının vazgeçilmez parçalarıdır. Burada dikkat edilmesi gereken kısım, orta sehpanın şeklidir. Özellikle dar dikdörtgen salonlarda hem modern bir hava katmak hem de alanın daralmamasını sağlamak için elips veya oval biçimli orta sehpalar tercih edebilirsiniz.

Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir

Dikdörtgen salonlarınızın tasarımını tamamlayacak estetik orta sehpa modelleri ile tanışmak için şimdi görsele tıklayın, stilinizi İder Mobilya ile yansıtın!

Aynalar Işığı Tüm Salona Yayar

Küçük ve dar salonları daha geniş göstermenin en etkili yollarından biri, duvara ayna yerleştirmektir. Dikdörtgen salon dizaynında, uzun duvarlardan birine yerleştirilen aynayla mekanı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

Dikdörtgen Salon Dekorasyonunda Boyanın Etkisi

Mobilya takımına ve evin geneline uyumlu bir renk, hem salondaki sıkıcı havayı dağıtabilir hem de dar alanları daha geniş göstermeye yarayabilir. Bunun için açık ve pastel renkleri tercih etmek daha etkili olacaktır.

Yemek Masasının Doğru Konumlandırılması

Dikdörtgen salonlarda alan biraz dar olduğu için kullanım kolaylığı açısından yemek masasının kapıya olabildiğince yakın yerleştirilmesi, mutfak ve salon arasındaki servisin daha basit olmasını sağlayacaktır.

Dikdörtgen Salon Koltuk Yerleştirme Fikirleri

Salon dekorasyonunda en çok kararsız kalınan kısımlardan biri de dikdörtgen salon dizaynı nasıl olmalı ve dikdörtgen salona koltuk nasıl yerleştirilir sorusudur. Dikdörtgen salon dekorasyonunda genellikle kısa kenarlara tekli berjer modelleri konumlandırılırken iki uzun kenara da 3’lü koltuk, tekli koltuk ya da L koltuk yerleştirilir. Salonunuzun hem daha kullanışlı hem de daha şık gözükmesi için uzun duvarlardan birine yerleştirilecek 2’li ya da 3’lü koltuğun yanına bir berjer, zigon sehpa ya da aydınlatıcı gibi aksesuar yerleştirebilirsiniz. Bunun gibi koltuk düzenlemeleriyle siz de dikdörtgen salon nasıl yerleştirilir sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Dikdörtgen Salon Nasıl Yerleştirilir

Bahsedilen tüm bu mobilya çeşitlerini İder Mobilya güvencesi ve kalitesiyle, farklı fiyat ve modellerde bulabilir eviniz için en doğru dekorasyonu kendiniz oluşturabilirsiniz. Evinizi yenilemek, dekorasyonunuzu değiştirmek veya evinizi baştan aşağı dekore etmek için siz de İder Mobilya’yı ziyaret ederek kaliteyi evinize taşıyabilirsiniz.

10.04.2023

Sosyal Medyada Paylaşın