Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > Dubleks Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Dubleks Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Dubleks evler, sahip oldukları büyük kullanım alanları sayesinde çoğu kişinin oldukça sevdiği ve belki de hayalini kurduğu evlerdir. Eğer hayallerinize ulaşıp bir dubleks bir eve sahip olduysanız, evinizin dekorasyonunu yaparken, dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Dubleks evler, farklı mimari yapılara ya da tasarımlara sahip olabilirler. Geniş bir kullanım alanı sunsalar da bazı durumlarda, küçük ölçülere sahip olabilirler. Dubleks ev dekorasyonunda, dikkat edilmesi gereken unsurlara hâkim olarak; yaşam alanınızı en verimli şekilde kullanabilir, en şık şekilde dizayn edebilirsiniz.

Dubleks Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Öncelikle Tarzınıza Karar Verin

Dubleks ev dekorasyonu yaparken, tarzınıza karar vermeniz bu işin ilk ve en önemli adımıdır. Karar verdiğiniz tarzı evinizin her odasında yansıtmanız, evinizin dağılmış görünmesini engeller ve bütün bir görüntü sağlar.

Eğer daha önceden sahip olduğunuz mobilyaları kullanacaksanız ve sahip olduğunuz mobilyalar tarzları açısından her odada farklılık gösteriyorsa; çeşitli obje değişiklikleriyle, küçük harcamalar yaparak hoşunuza giden ev dekorasyonu tarzını yansıtabilir ve bunu her oda için uygulayabilirsiniz.

Evinizi dekore etmek karmaşık ve korkutucu gelebilir. Ev dekorasyonunu düzenleyeceğiniz tarza karar verdiğiniz zaman, kendinizi dekorasyonun büyük bir çoğunluğunu halletmiş sayabilirsiniz çünkü tarzınıza karar vermeniz, kafanızın karışmasını engeller. Böylece, ev dekorasyon süreciniz kolay ve hızlı ilerler.

Merdivenleri Odak Noktası Olarak Kullanın

Dubleks evler, iki ayrı kata sahip evlerdir. Bu katları birbirine bağlayan merdivenleri odak noktası olarak kullanmanız, evinizin bir bütün görünmesini sağlar. Şayet, dubleks evinizin merdivenini siz tasarlatacaksanız; estetik açıdan, göze çarpıcı bir merdiven tasarımı tercih edebilirsiniz. Bu sayede merdiveniniz, odak noktası haline gelecek ve evinizin bir bütün görünmesini sağlayacaktır.

Dikkat çekici bir merdiven tasarımı oluşturmak istiyorsanız; ahşap ya da cam basamaklardan, metal korkuluklardan ve kontrast renklerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca, merdiveninizin etrafını aydınlatmalarla destekleyerek, odağı merdiveninize çekebilirsiniz. LED şeritlerle, basamakları ya da korkulukları aydınlatabilir, çeşitli aplik aydınlatmalarla, dekorunuzu tamamlayabilirsiniz.

Merdiven Altı Dekorasyonu İhmal Etmeyin

Dubleks evlerin, sahip oldukları en güzel özelliklerden birinin merdiven altları olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum, merdiven altı doğru dekor edildiğinde geçerlidir. Merdiven altlarını, depolama alanı olarak kullanabileceğiniz gibi, güzel zaman geçirebilmek için çeşitli tarzlarda dekor ederek, özel bir oturma alanına sahip olabilirsiniz. Eğer evinizdeki saklama alanı size yeterli gelmiyorsa, merdiven altlarını kiler şeklinde kullanmak, sizlere büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Merdiven altı ölçülerinize uygun dolaplar tasarlatarak, ev dekorunu bozmadan kullanım dışı bir alanı kullanıma kazandırabilirsiniz.

Merdiven altını değerlendirmenin bir diğer yolu, merdiven altında bir oturma alanı dekore etmektir. Tek kişilik, tarzınızı yansıtan tasarıma sahip berjerlerden, aplik aydınlatmalardan veya lambaderlerden yardım alarak; merdiven altında, kahve köşesi ya da kitap okuma köşesi gibi alanlara sahip olabilirsiniz. Kullanıma kazandırdığınız merdiven altları sayesinde, boş bir görüntüden uzaklaşırken, keyifli ve dikkat çekici kullanım alanlarına sahip olursunuz.

Duvar Dekorasyonunda Seçici Olun

Duvar dekorasyonu, bir evin sahip olduğu tarzı büyük ölçüde yansıtır. Duvar dekorasyonunuzun uyumlu olmasına özen gösterin. Seçtiğiniz açık duvar renkleri, evinizin daha ferah görünmesine yardımcı olabilir. Duvar dekorasyonu yaparken, duvar renklerinize uygun duvar kağıtlarını; tek bir duvara uygulayarak, dikkat çekici bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Sade duvar renkleri ya da duvar kağıtları tercih etmeniz; duvarınızı çeşitli ayna, tablo ya da aplik gibi dekoratif ögelerle kolayca dekore etmenize olanak tanır.

Duvar dekorasyonu, bir odanın atmosferini tam anlamıyla değiştirebilir. Bu sebeple, duvar dekorasyonunuzu yaparken evinizin tarzına uyumlu objeler seçmeniz oldukça önemlidir. Duvar dekorasyonu yaparken, duvarınızı boş bir alan olmaktan çıkaracak, işlevsel ürünleri tercih etmeniz harika sonuçlar doğurabilir. Örneğin; duvarınıza astığınız aynalar, odanızın daha geniş görünmesine olanak tanırlar ya da duvarınıza astığınız raflar, odanız için dekor olmanın yanı sıra kitaplarınızı ya da dekoratif objelerinizi koyabileceğiniz bir alan yaratırlar. Böylece duvarınızı boş bir alan olmaktan çıkarıp, odanızın tarzına katkı sağlarken, kullanım alanı sunan, işlevsel bir hale getirebilirsiniz.

Mobilyalarınızın Duvar Rengi ile Uyumuna Önem Verin

Mobilyalarınızın, duvar renkleriyle uyumlu olması evinizin derli toplu, düzenli ve bütün görünmesini sağlar. Mobilya tercihlerinizi, duvar renklerine uygun yapmalısınız.

Eğer önceden sahip olduğunuz mobilyalarınızı, dubleks bir eve taşıyacaksanız, taşınmadan önce duvarlarınızı, mobilyalarınıza uygun renklerde boyatmanızı öneririz. Bu şekilde evinizin, bir bütün görünmesini sağlarken aynı zamanda tarzınızı tam anlamıyla yansıtabilirsiniz.

Uyumsuz renklerde duvar ve mobilya kombinasyonları, odalarınız ne kadar düzenli ve ferah olursa olsun, odalarınızın karmaşık ve sıkışık görünmesine sebep olabilir.

Koltuk Takımları ile Alanı Daha Samimi Gösterin

Dubleks evlerde, geniş oturma odaları oldukça yaygındır. Oturma odası ya da salon ölçülerinize uygun koltuk takımları tercih ederek, alanı düzenli ve samimi gösterebilirsiniz.

Geniş bir otuma odası ölçüsüne uymayan, küçük ve dağınık konumlandırılmış koltuk takımları, odanızın özensiz ve boş görünmesine sebep olur. Bu boşluk, misafirlerinizi ağırlarken ya da ailenizle vakit geçirirken aranızda soğuk rüzgarlar esmesine sebep olabilir.

Samimi bir ortam her zaman daha sıcak görünür. Doğru koltuk takımı seçimleriyle, odalarınızı geniş ve ferah görüntüden uzaklaştırmadan samimi bir alan sağlayabilirsiniz.

Dubleks Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Aydınlık Bir Ortam İçin Lamba ve Perdeleri Dikkatli Seçin

Evinizin tüm tarzına karar verdiğinizi ve evinizi, tarzınıza uygun bir şekilde dekore ettiğinizi düşünelim. Eğer aydınlatmanızı ve perdelerinizi doğru seçmezseniz; emekleriniz ve uğraşlarınız boşa gidecek, uyguladığınız tüm dekorasyon gölgede kalacaktır.

Dekorasyonunuza uygun tarzda, lamba ve perdeler tercih etmelisiniz ancak tercihlerinizi yaparken bu ürünlerin, aydınlatma başarılarını da uygulanmış koca bir dekorasyonun gölgelenmemesi açısından mutlaka değerlendirmelisiniz.

Perdeleriniz, oda dekorasyonuna uyum sağlamalı ve gündüzleri evinize güneş ışınlarının girmesine olanak tanımalıdır. Aynı şekilde lambalarınızı, dekorasyonunuza uygun seçmeli ve karanlık, uyku getirici ya da boğucu bir hissiyat yaratan lambalardan olabildiğince uzak durmalısınız.

Yer Kazandıran Çözümleri Tercih Edin

Dubleks evler, her zaman çok büyük ölçülere sahip olmak zorunda değillerdir ancak normal dairelere kıyasla, daha fazla kullanım alanı olanağı tanırlar. Evinizin kör noktalarını, yer kazandıran çözüm yollarıyla kullanım alanlarınızın arasına ekleyebilirsiniz. Merdiven altları, köşeler ya da depo gibi alanları; çeşitli dolaplarla, vestiyerlerle ya da raflarla kullanıma kazandırabilirsiniz. Böylece evinizdeki boş alanları değerlendirirken aynı zamanda evinizdeki fazlalıkları, kullanıma kazandırdığınız alanlara kaldırarak, mevcut olan kullanım alanlarınızda yer açabilirsiniz.

Ters Dubleks Ev Dekorasyonunda Aydınlatmaya Önem Verin

Normal dubleks evlerin tam tersi şekilde tasarlanan ters dubleks evlerde, aydınlatma oldukça önemlidir. Ters dubleks evlerin alt katları genellikle üst katlarına kıyasla daha az ışık alabilirler. Verimli bir kullanım için ters dubleks evlerinizde, aydınlatmaya olabildiğince önem vermeniz gerekmektedir.

Ters dubleks evler, genellikle yatak odası, banyo gibi yaşam alanları alt katta olacak şekilde tasarlanır. Eğer, eviniz ters dubleksse ve alt katınız yeterli miktarda ışık almıyorsa; alt katınızda sıkışık ve bunaltıcı bir atmosfer hâkim olur. Alt katınızın; yeterli miktarda ve doğru biçimde aydınlanmasını sağlarsanız, yaşam alanınızı; olduğundan daha ferah, sıkışık ve bunaltıcı görüntüden oldukça uzak bir şekilde kullanabilirsiniz.

01.03.2024

Sosyal Medyada Paylaşın