Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisi?

En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisi?

En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisi

Kaliteli ve uzun süreli bir kullanım için koltuk takımı seçerken kumaşın türü, kalitesi, yapıldığı malzeme gibi birçok detaya bakılarak seçim yapılmalıdır. Bu noktada İder Mobilya koltuk takımlarında kullandığı kaliteli kumaş türü ile koltuklarınızın hem uzun ömürlü hem de göz alıcı görünmesini sağlıyor. İder Mobilya koltuk takımları için en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna yanıt verirken, kumaşta yer alan tasarım ve çizgileriyle dikkat çekiyor. İder Mobilya koltuk takımlarında kullandığı farklı doku ve yapıya sahip kumaşlarla oturma odalarınızı ve salonlarınızı baştan yaratırken, kolay silinebilen kumaşları ile hayatınıza zahmetsiz hijyeni vadediyor. Tüm modellerinde rahatlık ve şıklığı bir araya getirerek odanıza ayrı bir atmosfer kazandırıyor.

Kolay Kullanım Sağlayan Koltuk Kumaşı

En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna tam bir yanıt vermek pek mümkün değildir. Bu noktada kullanıcının tercihi ve zevki araya girdiği için en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna yanıt verirken kullanılan kumaşın yapısı, özelliği ve türüne yönelik bilgileri göz önüne alarak seçimi kullanıcının tercihine bırakmak en doğru tercih olacaktır.

İhtiyacınız olan koltuk kumaşı sizin için en kullanışlı koltuk kumaşıdır. Bu anlamda koltuk kumaşı seçerken yapmanız gereken ilk şey nasıl bir kumaş türüne ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Evde sevimli bir kediniz ya da köpeğiniz varsa ya da küçük bir çocuğunuz varsa kumaş tercihinizi bu bilgileri göz önüne alarak tercih etmeniz doğru olacaktır. Koltuk kumaşı çeşitleri silinebilir olması, uzun ömürlü bir kullanım sağlaması, renginin solmaması gibi birçok özellik açısından birbirinden ayrılır. Siz de koltuk takımı seçimi öncesinde, en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna yanıt arıyorsanız mutlaka kumaş çeşitleri hakkında bilgiye sahip olmalısınız.

Koltuk Kumaşı Çeşitleri ve Özellikleri

En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisi

En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna yanıt verebilmek için öncelikle koltuk kumaş çeşitleri ve özelliklerini bilmek gerekir. Koltuk kumaşları koltuğunuzun hem kaliteli hem de estetik ve canlı görünmesini sağlayan en önemli malzemedir. Koltuk kumaşı çeşitleri doku, renk, temizlik ve kalite açısından birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Tay tüyü, keten ve sentetik, deri, nubuk gibi sayısız seçenek arasından seçim yapmak oldukça zor görünebilir. Bu noktada yapmanız gereken her bir kumaşın özelliklerini ihtiyacını doğrultusunda göz önünde bulundurarak seçim yapmaktır. Hazırsanız başlıyoruz!

Tay Tüyü Koltuk Kumaşı

En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna verilecek yanıtlardan ilki tay tüyü koltuk kumaşıdır. Dokunduğunda kadifemsi ve yumuşacık bir his veren tay tüyü koltuk kumaşı özellikle son dönemde en iyi koltuk kumaşı türü arasında yer alır. Tay tüyünün kumaş kadifeye benzerliği ve dokunduğunda verdiği yumuşak his en önemli özelliğidir. Bu özelliği ile koltuk takımlarında etkileyici bir görünüm oluşturuyor. Kumaş üzerinde tüylerin yönü kumaşa desenli bir görünüm verirken ortama göre renk geçişi sağlaması bu kumaş türünün modern koltuk takımlarında en çok tercih edilenler arasında olmasını sağlıyor. Ayrıca tay tüyü kumaş kolay silinebilir olması ve su itici özelliği ile koltuğa dökülen çay, kahve gibi sıvıları kumaş üzerinden kolayca uzaklaştırarak kolay temizleme imkânı sunuyor. Bu sayede leke çıkarıcı özelliğe sahip bir deterjan ve bez yardımı ile lekeleri koltuğunuzdan kolayca uzaklaştırabilirsiniz.

Keten ve Sentetik Koltuk Kumaşı

Koltukta en kullanışlı kumaş arayanların tercih edeceği kumaş türlerinden biri de keten ve sentetik koltuk kumaşıdır. Keten ve sentetik koltuk kumaşları esneme yapmaması ve dayanıklı yapısı ile sık tercih edilen koltuk kumaşları arasında yer alır. Toz çekmeyen ve pamuktan birkaç kat daha sağlam ve dayanıklı olan keten ve sentetik koltuk kumaşları parlak bir görünüme sahip olması ile dikkat çeker. Güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmaması ve renkte solma yapmaması en önemli avantajlarından biridir. Keten ve sentetik koltuk kumaşları temizliği oldukça kolay olan koltuk kumaşlarındandır. Koltuk kumaşı seçerken en önemli kriteriniz temizlikse bu koltuk kumaşlarını tercih ederek koltuklarınızı kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Ekonomik olması ile dikkat çeken keten ve sentetik koltuk kumaşları yaz temalı evlerde modern koltuk seçenekleri arasında yerini alıyor. Siz de odanızda modern, ferah ve şık bir görünüm oluşturmak istiyorsanız tercihinizi keten ve sentetik koltuk kumaşlarından yana kullanabilirsiniz.

Deri Koltuk Kumaşı

En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi dendiğinde en çok tercih edilenler arasında yer alan deri koltuk kumaşı akla gelir. Gösterişli ve kaliteli bir görünüme sahip olan deri koltuk kumaşları özellikle chester koltuk takımlarında şık görünümüyle oldukça sık tercih ediliyor. Ayrıca uzun ömürlü kullanıma sahip olması ve silinebilir özelliği ile de ön plana çıkıyor. Evinde rustik detaylar oluşturmak isteyenler için de en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alarak evinizde farklı bir atmosfer oluşturmanızı sağlıyor. Ancak deri koltuk kumaşının en önemli dezavantajı uzun süreli kullanımlarda çatlama ya da aşınma yapabilir.

Nubuk Koltuk Kumaşı

Nubuk koltuk kumaşı en kaliteli koltuk kumaşından biridir. En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi dendiğinde ilk akla gelen koltuk kumaşları arasında yer alır. Nubuk koltuk kumaşları derinin işlenmesiyle oluşur. Kumaşın alt kısmı polar bir görünüme sahipken, üst kısmı zımparalanarak şekil verilir. Kadifeye benzer bir dokusu olan nubuk koltuk kumaşları deri koltukların klasik görünümünü daha sportif hale getirerek odanızı canlı gösterebilir. Nubuk koltuk kumaşları leke tutmaz ve kolay silinebilir özelliğe sahiptir. Nubuk koltuk kumaşı çeşitleri oldukça fazla olmakla birlikte kaliteli bir kumaş olması ile de en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna verilen yanıtlar arasında yer alır.

Koltuk Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koltuk kumaşı seçerken yapmanız gereken ilk şey koltuk kumaşında neye ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Bunu belirledikten sonra sizin için en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi sorusuna daha kolay yanıt verebilirsiniz. Koltuk kumaşı seçerken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Çocuklu bir aileye sahipseniz ya da evinizde evcil hayvan besliyorsanız koltuk kumaşı tercihinizi kolay silinebilir, leke tutmayan ve uzun ömürlü kumaşlardan yana yapmalısınız. Koltuklarınızda oluşabilecek lekelerin görünümünü azaltmak ve silindiğinde iz kalmaması için tercihinizi çok açık olmayan renklerden yana da kullanabilirsiniz.

  • Kumaşın kolay temizlenebilir olmasının yanında dayanıklı ve uzun ömürlü olması da oldukça önemli bir kriterdir. Sık sık temizlik gerektiren kumaşlar bir süre sonra yıpranır. Bu yüzden kolay temizleme özelliğini yanında kumaşınızın dayanıklı olmasını istiyorsanız kadife ve tay tüyü koltuk kumaşlarını tercih etmelisiniz.

  • Koltuk kumaşı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli özelliklerden biri de seçtiğiniz kumaşın renginin oda ile uyumlu olmasıdır. Oturma odanız ya da salonunuzda kullanacağınız koltuk takımı odanız hangi renkte ise o renkle uyumlu olmalıdır.

  • Oturma odanız ya da salonunuz eğer açık tonlardaysa koltuk kumaşınızı biraz daha koyu renklerden yana kullanarak odanızda kontrast bir görüntü oluşturabilirsiniz. Ayrıca odanızda çok daha farklı bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız birbirine zıt olan renkleri bir arada kullanarak odanızı daha hareketli ve renkli hale getirebilirsiniz.

Salonunuzu ya da oturma odanızı değiştirmek istiyorsanız birbirinden farklı kaliteli kumaş türlerine sahip koltuk takımları İder mobilyada sizi bekliyor. Tay tüyü, keten ve sentetik, deri ya da nubuk kumaş tercihleri arasından zevkinize uygun olan birbirinden şık koltuk modelleri ve koltuk takımlarını İder Mobilya kalite ve güvencesiyle satın alabilirsiniz. İder Mobilya’yı ziyaret ederek şıklık, konfor ve rahatlığı evinize taşıyabilirsiniz.

12.04.2023

Sosyal Medyada Paylaşın