Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > İskandinav Tarzı Dekorasyonun Püf Noktaları

İskandinav Tarzı Dekorasyonun Püf Noktaları

İskandinav tarzı dekorasyonun, en belirgin özelliği basitlikten oluşmasıdır. İskandinav tarzı dekorasyonlar; minimalist dokunuşlara sahip, sade, pratik mobilyaları ve objeleri içerirler.

Eğer evlerinizde İskandinav tarzını yansıtmak istiyorsanız, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. İskandinav tarzı dekorasyon, odanızda huzurlu ve sakin bir atmosferin hâkim olmasına olanak tanır. İskandinav tarzı dekorasyonda minimalist çizgiler, ahşap detaylar ve açık sade kumaşlar kullanılır.

İskandinav tarzı dekorasyonun en belirgin özelliklerinden bir diğeri, bakıldığında aydınlık ve ferah bir görüntüye sahip olmalarıdır. Bu sebeple; ev dekorasyonunuzda İskandinav tarzını yansıtmak istiyorsanız, duvar renklerinizi ya da duvar kağıtlarınızı açık tonlarda seçmeniz gerekmektedir.

İskandinav Tarzı Dekorasyonun Püf Noktaları

İskandinav Tarzının Özellikleri Nelerdir?

İskandinav tarzı; aydınlık, ferah ve sade görünüşlere sahip bir dekor tarzıdır. İskandinav tarzı dekorun özellikleri arasında en göze çarpan özellik, doğallıktır. İskandinav tarzında; doğal malzemelerle üretilmiş mobilyalar, doğal ışık ve canlı bitkiler tercih edilir.

İskandinav tarzına sahip mobilyalar genellikle, doğal ahşap gibi hammaddelerden üretilirler. Ayrıca, doğal ışıklardan faydalanmanız İskandinav tarzını tam anlamıyla yansıtabilmeniz için önemlidir. Bu sebeple, İskandinav tarzı dekor uygulamak istediğiniz odanın güneş görüyor olması, İskandinav tarzını tam anlamıyla yansıtabilmenize olanak tanır.

Geniş, yeşil yapraklı canlı bitkiler; İskandinav tarzı dekorasyonu tamamlamanızda yardımcı olabilirler.

İskandinav Tarzı Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

İskandinav tarzı dekorasyonun öne çıkan detaylarına dikkat ederek, oldukça kolay bir şekilde evlerinizde bu tarzı yansıtabilirsiniz. İskandinav tarzı dekorasyonun; minimalist ve sade oluşu sayesinde, İskandinav tarzı mobilyalar oldukça kolay bulunabilir. Tarzları gereği dekor edilirken, fazla obje içermeyen ve sadelikten oluşan İskandinav tarzı dekorasyon, kısa sürelerde ve zahmetsiz şekilde evlerinize uygulayabileceğiniz dekor tarzlarından biridir.

İskandinav tarzı dekorun öne çıkan belirli özellikleri mevcuttur. Bu özellikler arasında sadelik, ferah huzur veren bir görüntü ve doğallık göze çarpan en belirgin özelliklerden bazılarıdır.

İskandinav Tarzı Dekorasyonun Püf Noktaları

1. Beyaz Renkleri Öne Çıkarın

İskandinav tarzının en belirgin özelliklerinden biri, baktığınızda aydınlık ve huzur veren bir görünüme sahip olmalarıdır. Bu aydınlığı, İskandinav tarzında baskın kullanılan beyaz renkler sağlar. İskandinav tarzını; evlerinizde, odalarınızda yansıtmak istediğinizde, beyaz renkleri öne çıkarmanız gerekmektedir. İskandinav tarzı dekorasyon, kullanıcılara ferah bir atmosfer sağlayan ve aydınlık görünümleri sayesinde huzur veren bir dekorasyon tarzıdır.

Beyaz renklerin öne çıkarılması, odalarınızın sıkışık bir görüntüden uzaklaşıp; huzur veren, geniş bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır. Böylece, İskandinav tarzının en belirgin özelliği olan ferah görüntünün, odalarınızda hâkim olmasını sağlayabilirsiniz. Küçük ya da büyük olması fark etmeksizin tüm oda çeşitlerinde uygulanabilen İskandinav tarzı dekorasyon, doğru uygulandığında odanızı tam verimli kullanmanıza yardımcı olur.

2. Fonksiyonelliği Esas Alın

Eğer evlerinizin odalarından herhangi birinde İskandinav tarzı bir dekorasyon uygulamak istiyorsanız; eşya seçimlerinizde, fonksiyonelliği esas almanız işinizi kolaylaştıracaktır. İskandinav tarzı dekorasyon zaten fonksiyonel olma özellikleriyle öne çıkan bir dekorasyon türüdür. Doğal malzemelerin baskın kullanıldığı İskandinav tarzına sahip dekorasyon eşyalarının ve mobilyaların, kullanım ömürleri de oldukça uzundur. Ayrıca, İskandinav tarzının en belirgin özelliklerinden birinin insanlara huzur veren bir görünüme sahip olmaları olduğundan, daha önce de oldukça sık bahsetmiştik.

İskandinav tarzı dekorasyon; sıkışık, bunaltıcı görüntüden oldukça uzak bir dekorasyon türü olmasının yanı sıra, kullanıcılarının rahatlığını da ön plana çıkarır. İskandinav tarzına sahip mobilyalar genellikle bu sebepten, kullanıcılarına oldukça rahat bir oturum deneyimi sunarlar. Mobilya, halı ya da objelerinizi İskandinav tarzına uygun modeller tercih edecekseniz; fonksiyonelliklerini değerlendirmeniz, uzun ömürlü kullanım sağlamalarının yanı sıra, konforlu ve kolay bir kullanımı da sağlar.

3. Kalın Kumaşlarla Dokunuşlar Yapın

Kalın ve yumuşak kumaşlar, İskandinav tarzını evlerinizde büyük ölçüde yansıtmanıza yardımcı olurlar. İskandinav tarzının rahat kullanımını da kalın kumaşlarla destekleyebilirsiniz. Genellikle İskandinav tarzına sahip oturma gruplarında; açık renkli, kalın ve yumuşak dokulu kumaşların kullanıldığını gözlemleyebilirsiniz.

Kalın kumaşlar, İskandinav tarzı dekorasyonun vazgeçilmez parçalarından biridir. Eğer yatak odalarınızda İskandinav tarzı dekorasyon rüzgarları estirmek istiyorsanız, sade, kalın ve yumuşak dokulu kumaşlar kullanarak üretilmiş yatak başlıklarından faydalanabilirsiniz. Ya da sahip olduğunuz yatağın tarzını, oldukça kolay yöntemlerle İskandinav tarzına uygun bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bunun için en temel adım yatak odalarınızı fazla eşyalardan ve kalabalık görüntüden mümkün olduğunca uzaklaştırmaktır.

Yatak başlığınız İskandinav tarzına pek uygun olmasa da büyük yastıklardan, kalın, yumuşak dokulu yastık kılıflarından faydalanarak yatak başlıklarınızı gizleyebilirsiniz.

4. Sadeliği Yansıtan Dekorasyon Ürünleri Seçin

İskandinav tarzı dekorasyon oldukça sade bir dekorasyon çeşididir. Evlerinizde İskandinav tarzı bir dekorasyona sahip olmak istiyorsanız, sade dekorasyon ürünleri tercih etmeniz, bu tarzdan uzaklaşmamanıza olanak tanır.

Keskin hatlara sahip kare ya da dikdörtgen kırlentler yerine, yumuşak dokulu kumaşlarla üretilmiş, daha yuvarlak hatlara sahip kırlentler, İskandinav tarzı dekorunuzu destekleyecektir. Ayrıca, İskandinav tarzı dekorasyonun ferah görüntüsünü, oldukça sade olan çerçevesiz aynalarla da pekiştirebilirsiniz.

5. Ahşap ve Metal Detayları Bir Arada Kullanın

İskandinav tarzı dekorasyon denince akla ilk gelen, ahşap detaylar olsa da ahşap ve metal detayları bir arada kullanmanız İskandinav tarzına oldukça uygun kombinasyonlardır. Beyaz, altın sarısı ya da gümüş gri renkte, metal dekor eşyalarıyla sade görünüme biraz şıklık katmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Beyaz metal ayaklı bir lambader kullanarak ya da gri metal avizeler tercih ederek İskandinav tarzını şık dokunuşlarla destekleyebilirsiniz. Metal ve hasır iplerin bir arada kullanılarak üretildiği lamba çeşitleri de İskandinav tarzına oldukça uygundur. Ayrıca metal şamdan gibi ufak dekoratif objeler kullanarak, İskandinav tarzına şıklık sağlayabilirsiniz.

6. Bitkilerle Canlılık Katın

İskandinav tarzının vazgeçilmez objeleri arasında geniş yeşil yapraklı bitkiler bulunur. Bu sebeple hemen hemen oluşturulmuş tüm İskandinav tarzı oda dekorlarında küçükte olsa bir bitkiye rastlarsınız. İskandinav tarzı, doğal bir görünümle göze çarpar. Bu doğal atmosferi canlı ya da cansız bitkilerle destekleyebilirsiniz. Sadelikle oluşturulan İskandinav tarzı için bitkilerden faydalanmak, dekoratif objelere kıyasen, bu tarza daha uygun seçeneklerdir. Ayrıca bitkiler odalarınızda canlı bir görünüme olanak tanırlar. Açık renkli geniş saksılara konulmuş yeşil, büyük yapraklı bitkiler ya da vazolara konulmuş pampaslar; İskandinav tarzı dekoru en güzel yansıtan bitki çeşitlerinden bazılarıdır. Bu bitkileri dekorasyonunuza uygun saksı ya da vazolarda sergilemeniz mükemmel bir İskandinav tarzı dekorasyon görüntüsüne büyük oranda yardımcı olacaktır.

7. Aydınlatmanın Rolünü Göz Ardı Etmeyin

İskandinav tarzı dendiği zaman hemen hemen herkesin gözünün önüne gelen görüntü, oldukça aydınlık ve ferah bir görüntüdür. İskandinav tarzı eşyalara ya da dekorasyon ürünlerine sahip olsanız bile eğer aydınlatmanız yeterli değilse, ne yazık ki bu tarzı tam anlamıyla yansıtamazsınız.

Eğer İskandinav tarzında dekor edeceğiniz odanız, doğal güneş ışınlarını yeterli miktarda alıyorsa şanslısınız. Eğer yeterli ışığa sahip değilseniz, üzülmenize hiç gerek yok. Doğru aydınlatmalar tercih ederek bu tarzı tam anlamıyla yansıtabilirsiniz.

Avizenizi ve ampulünüzü aydınlatma başarısı yüksek fakat göz yormayacak şekilde seçmelisiniz. Avizenizin sunduğu aydınlatmadan faydalanmanın yanı sıra, küçük dekoratif LED ışıklarla, lambaderlerle, ya da abajurlarla aydınlatmanızı loş bir şekilde destekleyerek İskandinav tarzını en güzel biçimde yansıtabilirsiniz.

01.03.2024

Sosyal Medyada Paylaşın