Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > Modern Köy Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Modern Köy Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Köy evlerinizi, geçmişten gelen nostaljik izlere yer vererek modern şekilde dekore etmeniz mümkün. Köy eviniz, taş ya da ahşap duvarlar gibi geleneksel tasarımlara sahipse ve sağlam durumdaysa, duvar yapınızı bozmadan modern eşyalarla hem geleneksel hem de modern bir köy evi dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Köy evlerinizde, ahşap gibi organik malzemeler kullanılarak üretilmiş mobilyalar tercih etmeniz; köy evi ruhunu yansıtmanıza yardımcı olurken aynı zamanda köy evi dekorasyonunuza, büyük ölçüde modernlik katarlar.

Köy evlerinizde, sade tasarımlara sahip mobilyalar tercih etmelisiniz. Ağır ve şık mobilyalar köy evinizin demode görünmesini sağlayabilir. Sade tasarımlarda mobilyaları, etnik desenli tasarımlara sahip kilimlerle ve çeşitli geleneksel izler taşıyan, nostaljik ev dekorasyon objeleriyle kombinleyerek köy evi ruhunu modern biçimde yansıtabilirsiniz.

Köy evi dekorasyonunuzda pötikareli kumaşlara, çiçek desenli kumaşlara ya da ekoseli kumaşlara yer vermeniz; köy evinizde modernlikten uzaklaşmadan, geçmişten gelen nostaljik rüzgarlar esmesine olanak tanır. Bu tarz kumaşları; perde ya da berjer gibi dekorasyonda bütünü kaplamayan küçük detaylarda kullanmanız, köy evinizin kalabalık ve sıkışık görünmesini engeller.

Modern Köy Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Modern Köy Evi Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Köy evinizin dekorasyonunu yaparken, köy evi ruhundan uzaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Köy evleri genellikle; hafta sonlarının değerlendirildiği ya da tatillerde ailemizin tüm fertlerinin bir araya geldiği evlerdir. Köy yaşamının samimi ve sıcak ortamını köy evimizde de yansıtmak için demode ya da çok eski ev dekorasyonlarına sahip olmanıza gerek yok. Köy evlerinizde modern bir dekorasyonla da köy yaşamını ve ruhunu yansıtabilirsiniz.

Köy evi dekore edilirken, duvarlarınızı taş ya da ahşap kaplatarak geleneksel bir duvar dekoru elde edebilirsiniz. Bu duvar tasarımına uygun modern mobilya seçimleri yaparak, köy evinizi geçmişten izler taşıyacak şekilde modernleştirebilirsiniz. Köy evlerinizde ağaçlardan üretilmiş, ahşap mobilyalar tercih ederek, köy yaşamının doğal izlerini evinize taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda köy evi dekorunuza, geçmişte sık kullanılan desenlere ve tasarımlara sahip kumaşlardan üretilmiş, kırlentler ya da perdeler ekleyerek küçük detaylarla nostaljik dokunuşlar yapabilirsiniz.

Köy evi dekorasyonunuzu tamamlarken, halı tercih etmek yerine mobilyalarınıza uygun renk ve desenlerde kilimler tercih ederek modern ve geleneksel tasarımları bir arada kullanabilirsiniz. Köy evi dekorasyonunuzu, sahte hayvan postlarından üretilmiş halılarla destekleyerek; şehirden uzak, doğal yaşam esintilerine yer verebilirsiniz. Koltuk tercihi yaparken; beyaz, gri, kahverengi ya da bej gibi modern renklerden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca köy evi dekorasyonunuzda, soba ya da şömine gibi dekor eşyaları kullanarak dekorasyonunuzda modern bir şekilde geçmişten izlere yer verebilirsiniz.

Köy Evi Dekorasyonunda Hangi Renkler Kullanılabilir?

Köy evi dekorasyonunda genellikle, kahverengi, bej, turuncu gibi pastel tonlara sahip sıcak renkler tercih edilir. Büyüklerimizden dinlediğimiz eski köy yaşamlarının ne kadar samimi olduğu düşünülürse; köy ruhunu yansıtmak için sıcak ve pastel tonlarda renkler tercih etmek oldukça doğru bir karar olacaktır. Sıcak tonlarda renkler; insanlara huzurlu, samimi ve sıcak bir hissiyat verirler.

Köy evi dekorasyonu yaparken, her şeyi sıcak tonlu seçmenize tabii ki gerek yok. Ancak köy evi dekorasyonunda; sıcak renklere yer vermeniz, köy ruhunu yansıtmanıza büyük oranda yardımcı olur.

Köy evi dekorasyonunuzda siyah, beyaz, bej, kahverengi ya da gri gibi modern kabul edilen renkleri; nostaljik desenlere ve sıcak renklere sahip objelerle kombinleyerek, köy yaşamından ve ruhundan uzaklaşmadan, modernliği büyük ölçüde sağlamış olursunuz. Köy evi dekorasyonu yaparken sıcak renklerin yanı sıra, dinlendirici ve huzur verici etkisi olan; mavi, yeşil, bej, gri, lila gibi renklerden de yardım alarak köy evinin, huzurlu ve dinlendirici atmosferine katkıda bulunabilirsiniz.

Modern Köy Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev Enerjisi İçin Hangi Boya Kullanılmalı

Ev enerjinizin olumlu yönde etkilenmesi için doğal bileşenlerden üretilmiş duvar boyalarını tercih etmeniz hem sağlığınız hem de evinizdeki oksijenin kalitesi açısından oldukça önemlidir. Duvar boyasının, doğal bileşenlerden üretilmiş olmasının yanı sıra evinizin enerjisini yükseltebilmek için seçtiğiniz duvar boyası renklerine de büyük oranda dikkat etmeniz gerekmektedir.

Koyu renkli odalarda, ruhumuz sıkılabilir ya da çabucak uykumuz gelebilir, canlı renklerle boyanmış ve renklendirilmiş odalarda, daha neşeli hissedebiliriz veya açık tonların hâkim olduğu bir odada, oldukça huzurlu hissedebiliriz. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda, renklerin insanlara farklı duygular hissettirdiğini ve farklı enerjiler verdiğini söylemek hiç yanlış olmaz.

Evinizin enerjisi için yatak odalarınızda tüm duvarlar koyu olmayacak şekilde, koyu renklere yer verebilirsiniz. Huzur ve rahatlık enerjisi için yatak odalarınızda, mutfaklarınızda ya da oturma odalarınızda bej, kirli beyaz gibi açık ve yumuşak renk tonlarını tercih edebilirsiniz. Çocuk odalarında canlı renkleri kullanmanız, çocuklarınız için neşe ve canlılık verici bir enerji sağlayabilirler.

Doğru LED Aydınlatması: Enerji Tasarruflu ve Şık Alternatifler

Odaların ya da evlerin dekoruna harika dokunuşlar olan LED aydınlatmalar, sahip oldukları geniş ürün yelpazesi ve sundukları enerji tasarrufu sayesinde günümüzün en çok tercih edilen aydınlatma ürünlerinden biridir. LED aydınlatmalar, her açıdan kullanıcılarına tasarruf sağlarlar. LED aydınlatmalar, ortamı, diğer lamba çeşitleriyle aynı ve bazen daha güçlü seviyede aydınlatabilen ürünler oldukları halde, sahip oldukları teknolojiler sayesinde daha az enerji tüketirler. Bu durum elektrik faturasında tasarruf etmenize büyük bir katkıda bulunur.

Ayrıca LED aydınlatmalar, diğer aydınlatma çeşitlerine göre daha uzun ömürlü bir kullanım süresine sahiplerdir. Diğer aydınlatma çeşitlerini, sık sık değiştirmeniz gerekebilir. LED aydınlatmaların dayanıklılığı ve uzun süre kullanım sunuyor olmaları sayesinde aydınlatma değiştirme sıklığınız azalmış olur ve böylece bir açıdan daha tasarruf edebilirsiniz.

Bazı LED aydınlatma çeşitleri, kullanıcılara ışığın seviyesini kontrol edebilme olanağı tanır. Bu LED aydınlatma çeşitleri sayesinde, ışığa fazla ihtiyaç duymadığınız anlarda; ışığın aydınlatma seviyesini azaltarak, harcanan enerjiden tasarruf edebilirsiniz. LED aydınlatmalar, sundukları konforlu ve tasarruflu kullanımın yanı sıra, oldukça fazla modeli bulunan bir aydınlatma çeşididir. Çeşit çeşit şık alternatifi bünyesinde barındıran LED aydınlatmaların, her tarza ve her zevke uygun modelini bulmak mümkün.

Köy Evi Mutfak Modelleri

Köy evi mutfaklarınızı, geleneksel tarzlardan çok uzaklaşmadan, modern dokunuşlarla dekore edebilirsiniz. Bu sayede hem köy evi tarzından uzaklaşmamış olursunuz hem de köy evi tarzınızı günümüz modasına uygun şekilde modernize edersiniz. Köy evi mutfaklarınızı dekore ederken, ahşap detaylara yer vermeniz; modernliği ve doğallığı ön plana çıkaracağı için harika tercihler olacaktır. Köy evi mutfağınızda geçmişten izler taşıyan; gaz lambası ya da ibrik gibi nostaljik eşyaları, dekoratif objeler olarak kullanabilirsiniz. Bakır tencere, bakır tava ya da elek gibi geleneksel izler taşıyan mutfak eşyalarınızı mutfak duvarınızın dekorunda kullanabilirsiniz.

Ayrıca köy evi mutfaklarınızı dekore ederken; dantel örtülerden, pötikareli kumaşlardan ve etnik desenli fon perdelerden yardım alarak, geleneksel tarzları modern bir şekilde mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Köy evi mutfaklarınızın dekorasyonunu yaparken, açık raflardan da yardım alabilirsiniz. Nostaljik mutfak gereçlerinizi bu açık raflarda sergileyebilirsiniz. Aynı zamanda, açık rafları mutfak dolabı şeklinde kullanarak, mutfağınızın depolama alanını da artırabilirsiniz. Açık raflarınızın üzerine, danteller sererek ya da kumaşlarla fon perdesi görünümü vererek modern raflarınıza nostaljik görünümler kazandırabilirsiniz.

01.03.2024

Sosyal Medyada Paylaşın