Teklifim ()
*Oluşturduğunuz teklif ile mağazalarımızdan sipariş verebilirsiniz.
Blog > Yatak Başlığı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yatak Başlığı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yatak Başlığı Seçimi Nasıl Yapılmalı

Yatağınıza uygun başlık bulmakta zorlanıyor musunuz? Yatak başlığı ölçüleri kafanızı mı karıştırıyor? Çok fazla seçenek ve stil varken odanızın görünümünde neyin doğru neyin yanlış görüneceğini bilmek kolay olmayabilir. İder Mobilya ile yatağınıza en mükemmel başlığı bulmak şimdi çok daha rahat. Bu yazımızda ise kendinize uygun yatak başlığı seçimi ve doğru yatak başlığı ölçüleri için ipuçları bulabilirsiniz.

Yatak Başlığı Konfor Sağlar

Başlığın ilk ve en önemli amacı yatağınıza destek vermesidir. Eğer güne telefona bakarak başlıyorsanız ya da yatağınızda kitap okurken bir şeyler içmeyi sevenlerdenseniz, yatak başlığı sizin için en ideal aksesuardır. Sırtınızı duvara yaslamak ağrılara, hatta bel rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bu yüzden yatak başlığı kullanmak rahatınız için önemlidir. Eğer duvarınız yeteri kadar yalıtımlı değilse doğru yatak başlığı ölçüleri ile iyi bir duvar yalıtımı görevi bile görebilir. Başlık aynı zamanda duvarı koruyacağı için duvarınızın temiz kalmasını sağlar. Başlığınızı da temizlemesi kolay olacaktır.

Neye Göre Yatak Başlığı Seçmeliyiz?

İlk olarak kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Seçeceğiniz başlığı hangi amaçla kullanmak istiyorsunuz? Odanızda ilgiyi çekecek ilk eşya olarak mı, yatağınıza rahatça yaslanabilmek için mi, yoksa odayı tamamlayan bir aksesuar amacıyla mı? Eğer seçiminiz sadece yaslanacak bir yerden yana ise sırtınızı en çok rahat ettirecek başlığı bulmalısınız. Dikkat çekici bir şey istiyorsanız farklı doku ve desenlerin bir arada olduğu, renkli ya da canlı renkli bir başlığı tercih edebilirsiniz. Bu noktada İder Mobilya’nın yeni nesil dizaynlarından olan Kessel Başlık modeli talebinizi karşılayabilir.

Eğer odanızın daha feminen bir stili var ise, feminen tarzı yansıtan bir başlığa ihtiyacınız olacaktır. Feminen görünümü vurgulamak için yatak başlığınız için kıvrımlı şekiller seçebilirsiniz. Bu durumda Spacious Başlık modeli tam size göre!

Odanız daha modernse, odanızın minimalist havasına uyacak net çizgilere ve gri, siyah-beyaz renklere sahip bir yatak başlığı seçmeyi düşünebilirsiniz. Siena Başlık bu noktada yatak odası tasarımınızı tamamlayacaktır. Genel olarak uyumlu bir görünüm oluşturmak için bir yatak başlığı ve yatak başlığı ölçüleri seçmeden önce oda tarzınızı tanımayı ihmal etmeyin.

Uygun Yatak Başlığı Ölçüleri ile Yatağınızı Taçlandırın

Odanızda yansıtmak istediğiniz tarzı belirlediğinize göre artık yatak başlığı ölçüleri ile ilgilenebilirsiniz. Yatak başlığı ölçüleri yatağınızın ölçüleriyle doğru orantılı olmalıdır. Odanızda yatağınızın merkezde gözükmesini istiyorsanız başlığınızın eninin yatağınızla aynı ölçüde olması gerekir. Yatak başlığı boyutları yatağınıza göre değişecektir. Geniş bir yatağınız varsa, oldukça büyük bir kral yatak başlığına ihtiyacınız olacaktır. Örneğin çift kişilik bir yatağa sahipseniz, yatak başlığınızın da çift kişilik olması gerekir. Tek kişilik bir yatağa çift kişilik bir başlık almak hem yatağınıza uymaz, hem de yatağınızı olduğundan daha küçük gösterir. Eğer büyük bir yatağınız var ise başlık boyu da yatakla doğru orantılı olmalı ki yatağınız olduğundan büyük gözükmesin. Yatağınızın fazla büyük görünmesi, odanızın da küçük gözükmesine sebep olur.

Yatak Başlığınızın Montaj Türünü Öğrenin

Kendi zevkinize göre ve yatak başlığı ölçüleri yatağınıza uyan bir başlık seçtikten sonra, başlığınızın montaj şeklini de bilmeniz oldukça önemli. Duvara montaj, karyola montaj ve bağlantısız yatak başlığı olarak üç farklı çeşit bulunmakta. Duvara montaj işleminde yatak başlıklarını duvara sabitlemek gerekir. Karyola montaj seçeneğinde ise başlığınızı karyola çerçevesine takmalısınız. Bağımsız yatak başlığı ise hiçbir şeye takılmadan duvar ile yatak çerçevesi arasında durabilir.

Yatak başlığı değişimi fazladan iş gerektirebilir. Ufak bir yanlışlıkla sizi yaralayabilir ya da yatağınıza zarar verme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için kendinize daha uygun gördüğünüz ya da size daha kolay gelen bir montaj türü seçmek avantajınıza olacaktır.

Birçok Farklı Model Elinizin Altında

İster yatak odanızda bir değişiklik yapın ister kendinize yeni baştan bir ev kurun, ihtiyacınız olan ve sizin için en konforlu yatak başlıklarını İder Mobilya’nın internet sitesinde bulabilirsiniz. Birbirinden farklı stil, renk ve modeldeki yatak başlıklarını inceleyebilir, onlardan ilham alabilir ve kendinize en uygun başlığı kolayca satın alabilirsiniz. Yatak seçimi ve karar veremediğiniz yatak başlığı ölçüleri için İder Mobilya ile iletişime geçebilirsiniz.

07.04.2023

Sosyal Medyada Paylaşın